logo
دوره 1، شماره 4 - ( 12-1403 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 52-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemi S M A. Economic Diplomacy and the Prospect of Convergence in the Islamic World. SRQPIS 2025; 1 (4) :25-52
URL: http://srqpis.knu.edu.af/article-1-49-fa.html
کاظمی سید محمد آصف. دیپلماسی اقتصادی و چشم‌انداز همگرایی در جهان اسلام. فصلنامه علمی - تحقیقی مطالعات سیاسی و بین‌المللی. 1403; 1 (4) :25-52

URL: http://srqpis.knu.edu.af/article-1-49-fa.html


دکترای معاصر جهان اسلام و استاد مجتمع آموزش تاریخ و تمدن اسلامی
چکیده:   (40 مشاهده)
مسئله‌ی‏ وحدت و همگرایی، یکی از ضروریات و اهداف مهم شریعت اسلامی و از دغدغه‌‏های مصلحان اسلامی به شمار می‌رود؛ با وجود این، همچنان جهان اسلام با بحران تفرقه و واگرایی روبه‌رو است. بر این اساس، آینده‌ی همگرایی اسلامی مستلزم عبور از وضعیت کنونی بوده تا بتواند آینده‌ی مطلوب و چشم‌انداز همگرایی را ترسیم نموده و آن را عملی سازد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی این پرسش است که دیپلماسی اقتصادی، چه نقشی در چشم‌انداز همگرایی در جهان اسلام دارد؟ فرضیه‌ی ﻧﮕﺎرﻧﺪه بر این فرض استوار است که توجه به ارتباطات و دیپلماسی اقتصادی در بین کشورهای اسلامی می‌تواند سرآغاز همگرایی در جهان اسلام باشد. یافته‌های بحث که بر اساس مدل مفهومی چشم‌اندازسازی اُرِگون شکل گرفته‌اند، نشان می‌دهند با گسترش ارتباطات و دیپلماسی اقتصادی، شکل‌گیری همگرایی در جهان اسلام امکان‌پذیر خواهد بود؛ زیرا همکاری اقتصادی، نخستین شرط همگرایی بوده و جهان اسلام زمینه‌ها، امکانات و ظرفیت‌های اقتصادی ارزشمندی ازجمله انرژی، معادن، نیروی کار، موقعیت ژئوپلیتیکی در تجارت و غیره دارد. ازاین‌رو، با گسترش ارتباطات اقتصادی، میزان همبستگی و همگرایی بین مسلمانان و کشورهای اسلامی افزایش یافته و درنهایت، شکل‌گیری همگرایی در جهان اسلام را موجب خواهد شد.
متن کامل [PDF 1081 kb]   (40 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.